SUOMI 100-KIRJOITUSKILPAILUN PALKINNOT JAETTIIN 6.12.2017

Espoon Sotaveteraanit ry ja Espoon seudun kulttuurisäätiö järjestivät Suomi 100-kirjoituskilpailun yhteistyössä Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen lukioiden kanssa syksyllä 2017. Kilpailuun osallistui yli 60 kirjoittajaa erittäin korkeatasoisin kirjotuksin.
Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimi Hannu Viitanen (Espoon sotaveteraanit ry:n varapuheenjohtaja ja Espoon seudun kulttuurisäätiön asiamies), Helena Luukkonen (Espoon Sotaveteraanit ry:n hallituksen jäsen), toimittaja Olli Ihamäki ja viisi äidinkielenopettajaa viidestä eri suomen- ja ruotsinkielisestä lukiosta. Kilpailun suojelijana toimi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Mitalisit palkittiin kunniakirjoin ja stipendein Espoon kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlan kahvitilaisuudessa Metro-areenalla 6.12.2017. Palkintojenjakajina toimivat Hannu Viitanen, Helena Luukkonen, Olli Ihamäki ja Jukka Mäkelä. Sijoitukset olivat

1. Iiris Neuvonen (nimimerkki Kipinä, Etelä-Tapiolan lukio)
2. Linnéa Lang (nimimerkki Cecilia Langenskiöld, Gymnasiet Samskolan Grankulla)
3. Helmi Wiikeri (nimimerkki Helmi, Kaitaan lukio)

Espoon kaupungin Itsenäisyyspäivän juhla Metro-areenalla Espoossa 6. joulukuuta 2017. Helena Luukkonen ja Hannu Viitanen jakamassa kunniakirjoja.

Espoon kaupungin Itsenäisyyspäivän juhla Metro-areenalla Espoossa 6. joulukuuta 2017. Kuvassa (vas) kilpailun suojelija, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, 1.sijalla Iiris Neuvonen, 2.sijalla Linnéa Lang, 3. sijalla Helmi Wiikeri, säätiön asiamies ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Hannu Viitanen, toimikunnan jäsenet Helena Luukkonen ja toimittaja Olli Ihamäki

Voittajakolmikko kuvassa: Iiris Neuvonen, Linnéa Lang ja Helmi Wiikeri

Kilpailun kolme parasta esseetä löytyvät alla olevista linkeistä:

Maihareissa ja maastopuvussa

Pseudonym Cecilia Langenskiöld

Suomi100. Helmi Wiikeri. Kaitaa.